Quantum-Klank

                  Ontspannen bewegen met  Tai Chi Tao

 

 

Tai Chi is een Chinese bewegingsleer en Tao is daarin de open weg. Dit houdt in dat deze vorm aanpasbaar is, waardoor iedereen mee kan doen.

 De rustige oefeningen hebben een helend effect. Ze vergroten de beweeglijkheid en het uithoudingsvermogen. Doordat de bewegingen op een kalme, vloeiende manier worden uitgevoerd belasten ze de spieren niet. Het is een ontspannen manier van bewegen waar u toch energie van krijgt. Door de lichaamshouding en de ademhalingstechnieken kan het lichaam zich ontspannen en de geest rustiger worden. U komt helemaal in balans.

Bij de Tai Chi Tao horen onder meer vijf-elementen-oefeningen, meditatief lopen en  Qi Gong. Qi Gong is al zo oud als de Chinese beschaving. Het zijn series losse oefeningen die ook heel eenvoudig aangepast kunnen worden

Alle Tai Chi Tao oefeningen zijn goed voor de houding, voor spieren en gewrichten en bijvoorbeeld ook voor het verhelpen van sportblessures. Vooral voor mensen met Reumatische klachten kan tai Chi verlichting geven. Ook voor ouderen is het erg geschikt. Bijvoorbeeld als valpreventie, maar andere gezondheidsproblemen kunnen zo ook worden voorkomen.

U bent van harte welkom om eens een proefles bij te wonen.

Ik ben lid van de Oostelijke groep van Tai Chi docenten. Ook volg ik regelmatig bijscholingen en workshops.

 

 

 

 

 

 

 


Upcoming Events

No upcoming events